Μαζί του, ενσωματωμένο και ένα άλλο σκάφος το Huygens, κατασκευής του Ευρωπαϊκού οργανισμού διαστήματος (ESA). Με την συνεργασία των δύο οργανισμών και της Ιταλικής υπηρεσίας διαστήματος (ASI), τα δύο οχήματα αξίας πλέον των τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων, έφτασαν στον προορισμό τους και τέθηκαν σε τροχιά την 1η Ιουλίου 2004. Έξη μήνες αργότερα το Huygens αποσπάστηκε και προσεδαφίστηκε στον δορυφόρο Τιτάνα από τον οποίο έστειλε πληροφορίες.
|
Από τον περασμένο Απρίλιο έκανε με ταχύτητα 122.000 χιλιόμετρα την ώρα επαναλαμβανόμενες (22) βουτιές, στο κενό μεταξύ του πλανήτη και του εσώτερου (Α) δακτυλίου του, μελετώντας τους.
Λόγω εξαντλήσεως των καυσίμων του (33 κιλά πλουτωνίου 238), οδηγήθηκε σε αυτοκαταστροφή στον Κρόνο, ώστε να αποφευχθεί η πτώση του σε δορυφόρο του, στους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει ζωή και να τους μολύνει με γήινα μικρόβια. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περί τις 4.000 δημοσιεύσεις με στοιχεία που μετέδωσε και αναμένονται πολλές ακόμα στο μέλλον. Κατά γενική ομολογία, υπήρξε μία επιτυχημένη αποστολή. Σήμερα 15-09-2017 ώρα Ελλάδος 14:55:46 τα σήματα του που έφταναν στην Γή με καθυστέρηση 86 λεπτών σταμάτησαν και ο ταξιδιώτης του διαστήματος εξέπνευσε στην ατμόσφαιρα του Θεοπάτορα. Αντίο Cassini. Πηγές: www.nasa.gov/ , http://www.cnn.gr/ , https://physicsgg.me/ ΕΘΑΙΟΣ |